Afspraak maken of spoed

0294-20 00 20

Korte Muiderweg 2a

1382 LR Weesp

Jonkheer Huydecoperstraat 1a

1393 NV Nigtevecht

Elke werkdag open van

Maandag - Vrijdag 8:00 - 17:00

afspraak maken of spoed

0294- 20 00 20

Korte Muiderweg 2a

1382LR Weesp

Elke werkdag open van

Maandag - vrijdag 8:00 - 18:00

Laatste nieuws

Aangescherpte Corona-maatregelen in de huisartsenpraktijk

Als praktijk zijn wij genoodzaakt de maatregelen binnen het Regionaal Medisch Centrum aan te scherpen. 
Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal coronapatiënten op de IC’s loopt nu op. Om er voor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen. 

Afspraken voor patiënten, bezoekers, begeleiders 

 • Blijf rekening houden met 1,5 meter afstand.
 • Wij verzoeken u bij het binnentreden van het Regionaal Medisch Centrum en bezoek aan de praktijk een mondkapje te dragen.
 • Wij vragen u eerst contact op te nemen met de praktijk als u deze wil bezoeken.
  Dit kan telefonisch of maak gebruik van het Patiëntenportaal.
  Met behulp van het Patiëntenportaal kunt u op een makkelijke manier medicatie herhalen en op een veilige manier e-mailconsulten voeren met de huisarts.
 • Heeft u klachten die passen bij Corona (ook wanneer u bent gevaccineerd), zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Laat u testen door middel van een PCR-test. Vul eventueel de corona-vragentest  in en volg het advies op.
  Heeft u naar aanleiding daarvan nog vragen neem dan met ons contact op.
 • Ook zonder Corona-pas/QR-code bent u bij ons in de praktijk welkom. 
 • Waarbij mogelijk behandelen wij uw vraag telefonisch of digitaal via het Patiëntenportaal.
 • Kom op de afgesproken tijd naar de praktijk, niet te vroeg en zeker niet te laat, hierdoor wachten niet te veel patiënten te gelijk in de wachtkamer.
 • Heeft u vragen over het Coronavirus (Covid-19) probeer dan zoveel mogelijk eerst zelf informatie op te halen via Thuisarts.nl en RIVM of bel met het landelijke publieksnummer 0800-1351.

Wilt u nog meer weten over het Coronavirus? Kijkt u dan verder op onze website.

Alleen samen krijgen we Corona onder controle!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Huisartsen en zorginstellingen roepen patiënten op te blijven komen
De gezamenlijke huisartsen en zorginstellingen roepen patiënten op te blijven komen.  De zorgverleners en –organisaties doen er alles aan om de reguliere zorg veilig door te laten gaan. Het op tijd vast stellen of behandelen van een ziekte of kwaal,  kan erger voorkomen. Wel vragen ze patiënten om een mondkapje te dragen.

Veel zorgverleners zagen afgelopen voorjaar dat mensen met klachten, waarmee ze normaal gesproken naar de huisarts, de specialist of een andere zorgverlener zouden gaan, niet kwamen.  Een veel gehoorde reden was dat mensen de zorg, die toch al zo druk was,  niet wilden belasten of dat men bang was voor coronabesmetting. Om te voorkomen dat mensen onnodig lang met lichamelijke of geestelijke klachten rond blijven rondlopen, roepen alle organisaties uit Gooi en Vechtstreek iedereen op om bij klachten of zorgen contact op te nemen en wél te komen.

Alle huisartsen en zorgorganisaties gebruiken beschermingsmiddelen en hebben de praktijken dusdanig ingericht, dat het veilig is om voor een consult, bezoek of behandeling langs te komen. Bezoekers aan ouderenzorginstellingen wordt gevraagd een mondkapje te dragen.
Ook in de hospices is de zorg voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten goed en veilig geregeld.

Heeft u een afspraak, maar krijgt u bij corona passende klachten als hoesten, verkoudheid, koorts en/of benauwdheid? Bel dan eerst met de huisarts of andere zorgverlener om te overleggen of de afspraak wel of niet door moet gaan of verplaatst kan worden.  Meer informatie over bij corona passende klachten, vindt u op de website van de GGD: www.ggdgv.nl/corona. Ook kunt u van 08:00 tot 17:00 uur contact opnemen met het corona-callcenter 035-692 64 00.

Bron: Persbericht RCZ oproep aan patienten ‘blijf komen!’ 07-10-2020 (Bussum

Contactgegevens

Korte Muiderweg 2a
1382LR, Weesp
Tel: 0294-20 00 20 / 06 28 330 705