Afspraak maken of spoed

0294-20 00 20

Korte Muiderweg 2a

1382 LR Weesp

Jonkheer Huydecoperstraat 1a

1393 NV Nigtevecht

Elke werkdag open van

Maandag - Vrijdag 8:00 - 17:00

Shave excisie (verwijderen van huidafwijkingen)

Veel moedervlekken en andere huidafwijkingen worden door de huisarts zelf weggehaald door middel van een shave excisie.

Een shave wordt gedaan met een speciaal shave mesje, dit lijkt op een scheermes.

Wanneer u hiervoor bij de huisarts komt wordt de huid eerst lokaal verdoofd met een injectie. Nadat de huid verdoofd is wordt de huidafwijking van de huid geschaafd. Na het wegschaven van de huidafwijking ontstaat een wondje welke soms na kan bloeden, dit bloeden wordt gestelpt door een speciale vloeistof. Nadat het bloeden gestopt is bent u klaar om weer naar huis te gaan. Controle is meestal niet nodig.

Na de behandeling ontstaat er altijd enige littekenvorming. Bij de ene persoon wordt het litteken mooier dan bij de andere. Bij sommige patiënten is er na een paar maanden haast niets meer te zien van het litteken. De verschillen in genezingswijze hebben vooral te maken met uw huidtype.

Soms wordt ervoor gekozen het stukje weggenomen huid op te sturen voor verder onderzoek. Wanneer dit het geval is kunt u 2 á 3 weken na uw ingreepje naar de praktijk bellen voor de uitslag van dit onderzoek. Meestal krijgt u een afspraak op het telefonisch spreekuur van de huisarts om de uitslag te bespreken.