Afspraak maken of spoed

0294-20 00 20

Korte Muiderweg 2a

1382 LR Weesp

Jonkheer Huydecoperstraat 1a

1393 NV Nigtevecht

Elke werkdag open van

Maandag - Vrijdag 8:00 - 17:00

Medewerkers

Medewerkers

Binnen Huisartsenpraktijk Vechtrijk zijn er 2 huisartsenduo’s werkzaam. Zij staan voor moderne zorg en zitten gevestigd in het Regionaal Medisch Centrum van het Tergooi ziekenhuis. Door de samenwerking binnen het centrum is veel zorg dichtbij. 

Mevr. D.J. Gooiker

Huisarts

maandag, donderdag, vrijdag

Mijn naam is Digna Gooiker, moeder van twee kinderen. Ik ben geboren en getogen in Amsterdam, waar ik tevens mijn opleiding Geneeskunde heb gevolgd. Na mijn afstuderen in 2011 ben ik werkzaam geweest als arts assistent bij de Neurologie en de algemene Interne Geneeskunde. De kennis en vaardigheden die ik daar heb opgedaan gebruik ik nog dagelijks in de huisartsenpraktijk. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Huisartsgeneeskunde. Het huisartsen vak is nooit saai: persoonlijk contact van jong tot oud, spoedeisende zorg afgewisseld met chronische zorg van kleine kwalen tot grote kwalen. In 2016 heb ik de huisartsopleiding afgerond en na een aantal jaar gewerkt te hebben als waarnemend huisarts in verschillende praktijken, werk ik nu drie dagen per week in Huisartspraktijk Vechtrijk. Ik vind het belangrijk dat wij als huisarts laagdrempelig te benaderen zijn voor al uw vragen de hele dag door. Wij streven daarbij naar een hoge kwaliteit van zorg, waarbij wij continuïteit van zorg met zoveel mogelijk een vast gezicht voor de patiënt heel belangrijk vinden. Onze vestiging in het nieuwe Regionaal Medisch Centrum maakt het mogelijk om de zorg dichtbij huis te leveren onder één dak. Ik kijk ernaar uit om samen met u een oplossing te vinden voor uw gezondheidsvraag.

Dr. R. Bexkens

Huisarts

dinsdag, woensdag, donderdag

Mijn naam is Rens Bexkens, sinds twee jaar vader van een zoon. Ik heb een voorliefde voor voetbal en in mijn vrije tijd kun je mij zien hardlopen in het Flevopark in Amsterdam. 

Na de studie Geneeskunde aan het AMC ben ik de Atlantische Oceaan overgestoken om onderzoek te verrichten naar elleboogblessures bij jonge sporters. Na terugkomst in Nederland heb ik het patiëntencontact in de kliniek weer opgezocht. Met veel plezier heb ik als arts gewerkt in het Tergooi Ziekenhuis (Hilversum) op de afdeling Orthopedie en in het MC Slotervaart (Amsterdam) bij de beschouwende vakken (Interne Geneeskunde, Cardiologie, Longziekten). Deze opgedane ervaring komt dagelijks nog van pas in de huisartsenpraktijk.

Uiteindelijk heeft de veelzijdigheid van het huisartsenvak ervoor gezorgd dat ik hiervoor heb gekozen: patiënten van jong tot oud, diverse ziektebeelden en langdurige behandelrelaties. Hierbij zijn laagdrempeligheid en continuïteit van hoge kwaliteit van zorg belangrijke pijlers voor mij. Eind januari 2022 heb ik de opleiding tot huisarts afgerond en per februari zal ik werkzaam zijn in Huisartsenpraktijk Vechtrijk. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan

Mevr. F.S.A.M. Schuiringa

Huisarts

dinsdag, donderdag, vrijdag

Mijn naam is Frederique Schuiringa. Sinds twee jaar ben ik trotse bewoner van het Weesper platteland. Ik heb geneeskunde gestudeerd in Groningen. Daarna ben ik met veel plezier hard aan het werk gezet bij de Interne geneeskunde in het OLVG. Ik heb de Huisartsenopleiding aan het AMC gevolgd en ben sinds 2019 huisarts. 

Ik voel me bevoorrecht om dit vak uit te mogen oefenen. Je veilig voelen om alles te kunnen vertellen, staat bij mij hoog in het vaandel. Ik hou ervan om persoonlijk en zeker ook gezellig contact te hebben met mijn patiënten en streef ernaar om goed op de hoogte te zijn van nieuwe medische ontwikkelingen. Het liefst denk ik samen na over een behandeling die niet alleen voor de dokter, maar met name voor mijn patiënt goed voelt. 

Mevr. B.J.M. Hagendoorn

Huisarts

maandag, dinsdag, woensdag

Mijn naam is Betty Hagendoorn. Ik ben geboren Amsterdamse en woon daar nu nog steeds samen met mijn man en zoontje.
Mijn artsdiploma heb ik in 2013 behaald aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Mijn eerste baan als arts was in het verpleeghuis, op een afdeling voor ouderen met dementie. Hierna heb ik enkele jaren gewerkt bij de GGD Amsterdam als arts voor daklozen, ongedocumenteerden en mensen met een verslaving.

Mijn huisartsopleiding heb ik in maart 2020 afgerond. Als huisarts heb ik bij verschillende praktijken in Noord-Holland gewerkt, met name om in te vallen voor bijvoorbeeld vakanties of ziekte. Op die manier heb ik ook het team van Huisartspraktijk Vechtrijk leren kennen, en werk ik daar nu op vaste basis 3 dagen in de week.

In mijn vrije tijd doe ik het liefst aan sport: kickboksen, yoga en duursporten als wielrennen en hardlopen. Ik kom uit een grote Indische familie, en geniet ervan om met hen samen te komen en natuurlijk te eten.

Als huisarts vind ik het belangrijk dat er een ontspannen sfeer kan zijn in de spreekkamer, waarin we ons beiden op ons gemak kunnen voelen. Ik houd mijn medische kennis graag up-to-date door het volgen van nascholingen en cursussen, en werk zo goed mogelijk volgens onze richtlijnen.
Ik vind het belangrijk om met de situatie van de patiënt mee te denken en zo samen te kunnen beslissen over onderzoeken of behandelingen.

Dr. Y.Q.M. Poelemeijer

Huisarts

maandag, woensdag, donderdag, vrijdag

Mijn naam is Youri Poelemeijer en ik woon samen met mijn vrouw en zoon in Weesp.
Als geboren Amsterdammer ben ik in 2015 als arts afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarna heb ik enkele jaren gewerkt op de afdeling chirurgie en ben ik gepromoveerd op de kwaliteit van
bariatrische chirurgie. Na mijn promotie ben ik gestart aan de huisartsenopleiding in de regio Groningen en heb ik de opleiding in 2023 afgerond.
Naast mijn werk hou ik van wielrennen en ben ik
graag op het water te vinden. Gelukkig leent Weesp zich voor beide hobby’s.
Vanaf oktober 2023 zal ik werkzaam zijn in Huisartsenpraktijk Vechtrijk zowel op locatie Weesp als
Nigtevecht.
Mijn affiniteit binnen de praktijk ligt bij kleine chirurgische ingrepen, sportgeneeskunde en zorg rondom morbide obesitas.
Wellicht tot ziens op één van deze locaties.

Mevr. J. Heimensem

Huisarts

maandag, dinsdag, vrijdag

Ik zal mezelf even voorstellen, mijn naam is Jolien Heimensem.
Ik woon samen met mijn man en zoontje in Muiden en komende zomer verwachten we ons tweede kindje.
Vanaf november 2023 zal ik het team van Vechtrijk komen versterken.

In 2012 behaalde ik mijn artsendiploma en sinds 2019 ben ik werkzaam als huisarts. Voordat ik aan de huisartsopleiding begon heb ik een aantal jaar in het ziekenhuis gewerkt als arts gynaecologie, verloskunde en fertiliteit.
Deze ervaring komt nog dagelijks van pas in de huisartspraktijk.
Ik geniet van het huisartsenvak door het persoonlijke contact met jong en oud met klachten van klein tot groot. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met het team van Vechtrijk aan de slag te gaan in Nigtevecht en Weesp.

Sabine

Doktersassistente

maandag, dinsdag, donderdag

Mijn naam is Sabine, geboren en getogen in Almere. Moeder van 2 heerlijke tieners.
Inmiddels ben ik lange tijd in Weesp werkzaam. Ik begon als doktersassistente en heb mijzelf binnen de praktijk steeds verder ontwikkeld en heb ik mijn eigen spreekuur. Hier zie ik patiënten voor hun jaarlijkse hart en vaatcontroles en begeleid ik patiënten die graag willen stoppen met roken.

Het contact met de patiënten is iets wat ik heel erg leuk vind. Na meerdere overnames binnen Weesp heb ik mijn hart verloren aan de patiënten die ik zo lang ken en staat mijn hart open om nieuwe mensen te leren kennen. Vooral het ‘stapje extra’ dat ik kan zetten voor de juiste en vooral warme, betrokken zorg. Hierdoor heb ik besloten om mij extra te gaan richten op de ouderenzorg binnen Weesp en Nigtevecht

Monique

Doktersassistente

maandag, woensdag, donderdag

Mijn naam is Monique, en woon al vanaf mijn 10de jaar in Weesp.
Ik ben getrouwd en ben trotse moeder van 2 volwassen zonen.

Vanaf 1 mei 2023 kom ik in het team van Huisartsenpraktijk Vechtrijk versterken.

Ik heb de A-inservice opleiding voor verpleegkundige gevolgd in toen nog Streekziekenhuis Hilversum.

De naam van Streekziekenhuis Hilversum is inmiddels overgaan in de naam Tergooi MC. Waarin ik in het afgelopen jaar in de functie als Transferverpleegkundige heb gewerkt.

Ook heb ik de afgelopen 3 jaar, naast mijn werk als (transfer)verpleegkundige in Tergooi MC, gewerkt in Weesp als wijkverpleegkundige voor Vivium.

Na bijna 30 jaar in het ziekenhuis te hebben gewerkt, ga ik nu de overstap maken naar de huisartsenpraktijk. Waar ik ontzettend veel zin in heb!

Samen met een leuk en hardwerkend team streef (ook) ik er naar om goede zorg te leveren.

Zoelfija

Doktersassistente

dinsdag, woensdag, vrijdag

Marlies

POH-Somatiek in opleiding

dinsdag, donderdag

Mijn naam is Marlies Nagel. Ik woon al mijn hele leven in Weesp. Na het afronden van mijn studie Culturele Antropologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam heb ik de opleiding Voeding en Diëtetiek gedaan. Hier heb ik de kennis opgedaan om anderen te helpen bij hun zoektocht naar een gezond, gevarieerd en lekker voedingspatroon. 

Ondertussen ben ik al langer dan 5 jaar werkzaam als diëtist, onder andere in mijn eigen praktijk FoodWise Diëtisten Weesp. Tijdens mijn werk ontdekte ik dat de samenwerking tussen zorgverleners van groot belang is om cliënten de beste zorg te bieden. De opleiding tot praktijkondersteuner somatiek bij Vechtrijk is een mooie stap om dit te kunnen realiseren. Ik kijk uit naar de kans om met een hecht team samen te werken en te zorgen voor korte lijntjes tussen mijzelf, de huisartsen, patiënten en andere betrokken zorgverleners.  

Anouk

Praktijkmanager

maandag t/m donderdag

Mijn naam is Anouk. Ik ben geboren en getogen in Zaandam.

Na mijn opleiding Doktersassistente aan het ROC Horizon College in Purmerend ben ik bij verschillende huisartsenpraktijken werkzaam geweest. Ook heb ik gewerkt als Triagist bij Huisartsenpost Zaanstreek/Waterland. Hier heb ik mijn kennis en vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. 

Sinds 1 mei 2020 kom ik het team van Huisartsenpraktijk Vechtrijk versterken. Op 2 juli 2020 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen voor de opleiding Praktijkmanagement eerstelijns- en ketenzorg aan de InHolland Academy Amsterdam.

Samen met de huisartsen streef ook ik naar goede kwaliteit van zorg. 

Siham

Doktersassistente

maandag, donderdag, vrijdag

Suhaila

Doktersassistente

maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

Rommie

Doktersassistente

maandag, woensdag, donderdag

Mijn naam is Rommie, moeder van een zoon en een dochter en oma van 4 prachtige kleindochters.
Ik woon in het mooie plaatsje Nigtevecht samen met mijn echtgenoot. 
In 1998 ben ik als doktersassistente in de huisartsenpraktijk te Nigtevecht gaan werken waar ik nog steeds met veel plezier werk, samen met mijn collega Emmie.
De praktijk in Nigtevecht wordt per 1 juli overgenomen door praktijk Vechtrijk, dit in verband met pensioen van de huisartsen in Nigtevecht.
Mijn hobby’s zijn skiën, paardensport, wandelen, fietsen en ben bij mooi weer op het water te vinden.
De juiste zorg en tevreden patiënten staan voor mij centraal evenals een prettige werksfeer.
 Ik vind het fijn dat de patiënten in Nigtevecht het vertrouwde gezicht achter de balie niet hoeven te missen en ze kan blijven helpen en ondersteunen waar nodig, evenals de patiënten in Weesp en omgeving. 
Ik kijk ernaar uit om met het gezellige team van Huisartsenpraktijk Vechtrijk te gaan samenwerken.
 

Marike

Praktijkondersteuner GGZ

maandag, dinsdag, donderdag

Mijn naam is Marike van Hoeke.
Ik woon in Hilversum met mijn man, 3 kinderen, hond en kat. In mijn vrije tijd kunt u mij vinden in de natuur of in de keuken. Ik vind het heerlijk om te wandelen op de hei met mijn hond of uitgebreid te koken voor vrienden.
In 1992 startte ik in de zorg met de opleiding voor verpleegkundige. Na een aantal jaren als oncologie-verpleegkundige in het AVL en daarna als wijkverpleegkundige, heb ik de overstap gemaakt naar de GGZ.
Een juiste keuze voor mij, want de mens achter zijn ziekte kunnen ontmoeten, geeft mij voldoening en plezier! Binnen de GGZ heb ik met 15 jaar praktijkervaring en scholing een stevige fundering gelegd voor mijn werk als POH-GGZ. Ik kan u diverse elementen uit bestaande GGZ-behandelingen aanbieden.
U kunt mij gerust een fan noemen van Acceptance and Commitment therapy en Mindfulness(-zelfcompassie). Ik werk graag met begeleide zelfhulpmethodiek, zodat u ook buiten de spreekkamer aan de slag kan. Natuurlijk denk ik mee over een passende verwijzing, als het antwoord op de hulpvraag in intensievere of alternatieve hulpverlening ligt.

Wat kenmerkt mijn werkwijze? Ik ben empathisch en pragmatisch.
U krijgt van mij geen one-size-fits-all-oplossing voor uw probleem, wel leg ik mijn perspectief naast dat van u. Ik geloof meer in de kracht van acceptatie dan in de maakbaarheid van mens-zijn. Ik zie écht luisteren als mijn belangrijkste instrument. Met de vragen en handreikingen, die daaruit voortkomen ondersteun ik uw zelfreflectie en veerkracht.

Dhr. J.A.M. Clemens

Praktijkhouder

Mijn naam is Joost Clemens, vader van 3 kinderen waarvan 2 inmiddels studeren. In mijn vrije tijd loop ik graag hard, doe ik aan zweefvliegen en bezoek graag af en toe een klassiek concert. Ik ben ca 25 jaar geleden in Noord-Engeland (Newcastle upon Tyne) opgeleid tot huisarts. Ik heb nog steeds veel plezier in mijn werk en doe nog steeds spreekuur in Ouderkerk aan de Amstel. Ik heb veel plezier in het contact met mensen en dat is de fundering onder mijn werkplezier.

Daarnaast houd me ik graag bezig met de organisatorische kant van een huisartsenpraktijk: dienstverlening, bereikbaarheid, huisvesting, stijl, nieuwe ontwikkelingen, etc. Dat is een soort bijbaan geworden voor mij, die het werkplezier nog meer verhoogt. In Weesp startte ik met collega Digna Gooiker Huisartsenpraktijk Vechtrijk in maart 2019. Nu die praktijk de afgelopen jaren flink gegroeid is, doe ik in Weesp alleen nog bij uitzondering spreekuur en hou ik me vooral bezig met de organisatie van de praktijk, samen met Digna Gooiker en praktijkmanager Anouk Gnade.

Emmie

Doktersassistente

dinsdag, woensdag, vrijdag

Mijn naam is Emmie. Getrouwd, woonachtig in Weesp, moeder van 2 dochters en super trotse oma van 3 kleinzoons.

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de MBO-AG in Utrecht en in 1984 heb ik mijn diploma’s voor dokters- en apothekersassistente in ontvangst mogen nemen. De eerste paar jaar heb ik gewerkt in apotheekhoudende huisartsenpraktijken in Groenekan en Muiden, waarna ik de overstap maakte naar Apotheek Ballintijn in Weesp, waar ik ruim 10 jaar heb gewerkt. In 1999 startte de Huisartsenpraktijk Nigtevecht met een apotheek, waar ik beide functies kon vervullen. Inmiddels werk ik daar 24 jaar, met ontzettend veel plezier, samen met mijn collega Rommie.

Daarnaast ben ik jaren actief Rode Kruis medewerker geweest en heb ik ruim 15 jaar jeugd EHBO lessen gegeven aan kinderen van groep 8 in Weesp en Driemond.

Samen met dit leuke nieuwe team streef ook ik naar een goede zorg voor onze patiënten.