Afspraak maken of spoed

0294-20 00 20

Korte Muiderweg 2a

1382 LR Weesp

Jonkheer Huydecoperstraat 1a

1393 NV Nigtevecht

Elke werkdag open van

Maandag - Vrijdag 8:00 - 17:00

afspraak maken of spoed

0294- 20 00 20

Korte Muiderweg 2a

1382LR Weesp

Elke werkdag open van

Maandag - vrijdag 8:00 - 18:00

Wanneer ben ik aan de beurt?

Veel mensen vragen zich af wanneer zij een vaccinatie tegen het coronavirus krijgen aangeboden. Via deze tool krijgt u hiervoor een indicatie. Ook ziet u waar u de vaccinatie kunt halen en welk vaccin u waarschijnlijk krijgt.

Hieronder leggen wij u uit welke groep via de huisarts worden gevaccineerd.

Binnenkort wordt er vanuit de GGD gestart met de COVID vaccinaties. In de vacciantiestrategie wordt in een globaal schema de volgorde qua vaccinatie aangegeven. Het kan inmiddels al iets veranderd zijn omdat er dagelijks aanpassingen komen vanuit de overheid.  Of je niet in aanmerking komt voor een vaccinatie, je hebt altijd zelf de keuze om je wel of niet te laten vaccineren. Het is belangrijk om te weten tot welke groep je hoort:
1. De risico groep
2. De overige groep

Wie vallen onder de risicogroep? 
Mensen die ouder zijn dan 70 jaar
Mensen die ouder zijn dan 70 jaar hebben een verhoogd risico op ernstig beloop van COVID-19. Dat blijkt uit internationaal onderzoek. Ook in Nederland is de helft van de patiënten die met COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen ouder dan 69 jaar. Van de overledenen (die getest zijn) is driekwart ouder dan 76 jaar.
Volwassenen (ouder dan 18 jaar) met onderliggende ziekten
Volwassenen met bepaalde onderliggende aandoeningen hebben ook een groter risico op een ernstig beloop van COVID-19. Het gaat om (één van) de volgende aandoeningen:

  • Mensen met chronische luchtweg- of longproblemen die onder behandeling van een longarts zijn.
  • Chronische hartpatiënten die daardoor in aanmerking komen voor een griepprik.
  • Mensen met diabetes die slecht ingesteld zijn en/of met complicaties.
  • Mensen met een nierziekte die moeten dialyseren of wachten op een niertransplantatie.
  • Mensen met een hiv humaan immunodeficientievirus -infectie die (nog) niet onder behandeling zijn van een arts of met een hivinfectie met een CD4 cluster of differentiation 4 cluster of differentiation 4 getal onder <200/mm2.
  • Mensen met ernstige leverziekte.
  • Mensen met zeer ernstig overgewicht.
  • Mensen met een verminderde weerstand tegen infecties doordat zij medicijnen gebruiken voor een auto-immuunziekte en mensen die een orgaan of stamceltransplantatie hebben ondergaan. Mensen die een bloedziekte hebben. Mensen met een verminderde weerstand, doordat ze weerstand verlagende medicijnen nemen. Kankerpatiënten tijdens of binnen 3 maanden na chemotherapie en/of bestraling. Mensen met ernstige afweerstoornissen waarvoor zij behandeling nodig hebben van een arts. Mensen die geen milt hebben, of een milt die niet functioneert, lopen geen extra risico op ernstige COVID-19, maar wel op een mogelijke (secundaire) infectie met pneumokokken.

Wie vallen er onder de ‘Overige groep’?
Volwassenen (ouder dan 18 jaar) zonder onderliggende ziekten
Volwassenen zonder onderliggende aandoeningen hebben geen/gering verhoogd risico op een ernstig beloop van COVID-19. Wel kun je na een COVID-infectie soms chronische klachten houden zoals chronische vermoeidheid.,

Contactgegevens

Korte Muiderweg 2a
1382LR, Weesp
Tel: 0294-20 00 20 / 06 28 330 705