Afspraak maken of spoed

0294-20 00 20

Korte Muiderweg 2a

1382 LR Weesp

Jonkheer Huydecoperstraat 1a

1393 NV Nigtevecht

Elke werkdag open van

Maandag - Vrijdag 8:00 - 17:00

afspraak maken of spoed

0294- 20 00 20

Korte Muiderweg 2a

1382LR Weesp

Elke werkdag open van

Maandag - vrijdag 8:00 - 18:00

Reizen naar het buitenland

Deze zomer op reis naar het buitenland? Dit moet u weten

Reizen en zomervakantie
Vanaf 15 mei zijn reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk. Check altijd het reisadvies op www.wijsopreis.nl. De veilige landen krijgen op deze website de kleurcode groen of geel. Vakantiereizen naar deze landen worden dan niet meer afgeraden. Op dit moment komen nog weinig landen in aanmerking voor een groen of geel reisadvies per 15 mei. Het kabinet hoopt dat er in de aanloop naar de zomer steeds meer landen als veilig worden aangemerkt.

Let wel op, want ondanks dat een land op geel of groen staat, leggen de meeste landen aan reizigers uit Nederland beperkingen op, zoals een verplichte test of quarantaine. Kijk hier ook goed naar in het reisadvies.

In landen met de kleurcode oranje zijn veel coronabesmettingen. Ga hier niet naar toe op vakantie. Alle niet-noodzakelijke reizen naar deze landen worden afgeraden.

Controleer de checklist Inreizen in Nederland tijdens corona voordat u terugreist. 

Gratis coronatest voor reizigers in juli en augustus 2021
Reist u vanuit Nederland naar het buitenland? En heeft u een negatieve testuitslag nodig? Dan kunt u zich in juli en augustus 2021 gratis laten testen. U kunt vanaf 30 juni een afspraak maken. Voor sommige Europese landen kunt u deze testuitslag ook als coronabewijs gebruiken als u naar dat land reist. U komt ook aan een coronabewijs voor een reis binnen de EU als u volledig gevaccineerd bent. Of kunt aantonen dat u corona had. 

Alleen voor reizen in juli en augustus
Deze zomer kunt u zich gratis laten testen voor reizen. Dat kan tot en met 31 augustus. Bent u negatief getest? Dan kunt u de testuitslag downloaden of uitprinten via CoronaCheck.nl. Hiermee kunt u vanuit Nederland aan boord van het vliegtuig, trein, bus of boot. En kunt u de grens over met de auto. 

Afspraak maken vanaf 30 juni
U kunt zich tussen 1 juli en 31 augustus gratis laten testen als u naar een land gaat dat een coronabewijs of een negatieve testuitslag eist. Een afspraak maken kan vanaf 30 juni. Testen vóór 1 juli betaalt u zelf. 

Testen bij aangesloten locaties
Vanaf 1 juli kunt u getest worden bij aangesloten testlocaties. Hierover volgt zo spoedig mogelijk meer informatie. 

Testsoort afhankelijk van voorwaarden
Of u een PCR(NAAT)test of antigeen(snel)-test nodig heeft, hangt af van:

  • het land waar u naar toe gaat;
  • het vervoermiddel waarmee u reist.

Kijk op Nederlandwereldwijd.nl voor de regels die gelden in het land waar u naar toe reist. Let op: de regels kunnen kort voor uw vertrek nog veranderen. 

Test onafhankelijk van nationaliteit
Iedereen die vanuit Nederland naar het buitenland reist kan een afspraak maken voor een test. Dus ook bijvoorbeeld buitenlandse toeristen die vanuit Nederland naar een ander land reizen. 

Meer informatie over gratis testen voor reizen naar het buitenland
Veelgestelde vragen en antwoorden over:

Bron: Rijksoverheid

Contactgegevens

Korte Muiderweg 2a
1382LR, Weesp
Tel: 0294-20 00 20 / 06 28 330 705