Afspraak maken of spoed

0294-20 00 20

Korte Muiderweg 2a

1382 LR Weesp

Jonkheer Huydecoperstraat 1a

1393 NV Nigtevecht

Elke werkdag open van

Maandag - Vrijdag 8:00 - 17:00

Corona vaccinatie

Wanneer ben ik aan de beurt voor vaccinatie/booster?
Kijk voor meer informatie op de website de Rijksoverheid voor het maken van een afspraak voor vaccinatie.

Je kunt zelf kiezen om je te laten vaccineren
Het  team van Huisartsenpraktijk Vechtrijk wil je graag helpen bij het maken van de juiste keuze. Daarom hebben wij belangrijke informatie over de vaccins onder elkaar gezet. We geven alleen feitelijke informatie weer. Dat wil zeggen informatie die bewezen is.

De ontwikkeling van de verschillende COVID vaccins is versneld, doch onder controle verlopen. Het ontwikkelingsproces van medicatie kent normaal gesproken 4 fases voordat het op de markt komt. Gezien het risico op ernstige ziektes en complicaties in de risicogroep is het op de markt brengen van de vaccins versneld.

De meeste vaccins zullen nog onder voorbehoud op de markt komen tot het volledige onderzoek is afgerond. Eventuele bijwerkingen worden strikt bijgehouden. Het spreekt voor zich dat de eventuele bijwerkingen op de lange termijn nog niet bekend zijn.

Tot op heden zijn 3 vaccins onder voorbehoud toegelaten op de Nederlandse markt (Pfizer, Moderna en Astra Zeneca). Daarnaast is te verwachten dat nog 2 vaccins (Johnsen en Johnsen, Glaxo/Sanofi) binnen korte termijn op de markt komen. Helaas kan niemand kiezen welk vaccin hij of zij toegediend krijgt. Dat is afhankelijk tot welke groep je behoort en wanneer de vaccinatie plaatsvindt. Inmiddels zijn al meer dan een miljoen mensen gevaccineerd met het Pfizer/BionTech vaccin. De bijwerkingen van dit vaccin zijn tot op heden gering.

Moet ik mij wel of niet laten vaccineren?
Velen hebben de keuze al gemaakt of ze zich willen laten vaccineren of niet. Wellicht hoor jij bij die groep die het lastig vindt om de keuze te maken die het beste bij je past. Daarom hebben wij een aantal stellingen geformuleerd met daarbij ons advies, passende bij de stelling.

Welke van de onderstaande stellingen past het beste bij je?
1. Ik hoor wel bij de risicogroep (70+ of bekend met Hart- en Vaatziekten, Diabetes Mellitus, Longproblematiek etc.)
Advies: Wel vaccineren

2. Ik hoor niet bij de risicogroep:
A. Ik vind groepsimmuniteit belangrijker dan de risico’s op eventuele bijwerkingen die ik op de langere termijn loop na vaccinatie.
Advies: Wel vaccineren
B. Ik vind bescherming van mijn directe omgeving belangrijker dan de eventuele risico’s op bijwerkingen die ik op de langere termijn loop na vaccinatie.
Advies: Wel vaccineren
C. Ik vind de risico’s van eventuele bijwerkingen van het vaccin die ik op de lange termijn loop, belangrijker dan groepsimmuniteit.
Advies: Niet nu vaccineren
D. Ik vind het risico dat ik loop op eventuele bijwerkingen op de lange termijn na vaccinatie, groter dan het risico dat ik loop op een ernstige COVID-infectie en/of het risico op complicaties na een COVID-infectie.
Advies: Niet nu vaccineren
E. Ik heb al COVID gehad meer dan 1 maand geleden
Advies: Wel vaccineren, anders wachten tot 1 maand na COVID.
F. Ik vind het verkrijgen van een vaccinatiebewijs belangrijker dan de eventuele risico’s op bijwerkingen op de langere termijn.
Advies: Wel vaccineren
G. Ik ben zwanger
Advies: Vaccinatie uitstellen
H. Ik geef borstvoeding
Advies: Vaccinatie uitstellen 
De stelling die het meest overeenkomt met uw persoonlijke mening is ons advies. Ieder mens is vrij om te kiezen en wij vinden dat wij je zo weinig mogelijk moeten beïnvloeden in jouw keuze. Wij vinden het belangrijk je voldoende te informeren om de juiste keuze te kunnen maken.

Veel gestelde vragen 
Er is steeds meer bekend over het Corona virus. 
Op de website van de RIVM krijgt u antwoord op de meest gestelde vragen en vind u alles wat we tot nu toe weten.
Eventueel kunt u ook telefonisch contact opnemen met de Rijksoverheid voor vragen over het coronavirus: 0800-1351

Wit u meer weten over de Vaccinatie tegen het coronavirus? Of denkt u erover na om de prikken tegen corona te halen?
Klik dan op één van bovenstaande links.